A Központi Statisztikai Hivatalban készülő tanulmány véglegesnek még nem tekinthető adatai (a számítások még folynak) szerint a cigány lakosság lélekszáma Magyarországon 2050-re cca. egymillió fő lesz.
A mi megjegyzésünk: 
Ha az összlakosság továbbra is csökkenni fog, ez azt jelenti, hogy a cigányság aránya az összlakosságon belül jelentősen meg fogja haladni a 10%-ot.
Ha nincs érző szívünk, legyen eszünk felfogni: ilyen embertömeggel, a lakosság ilyen jelentős szektorával mindent szabad csinálni, csak azt nem, ami ma Magyarországon történik: a legjobb esetben semmibevétel, rossz esetben kilakoltatás, a gyermekek elszakítása a szülőktől, gyalázkodás. 
Ideje lenne észre térni!
És értékelni az értékeiket!
Különben az ellentétek csak növekedni tudnak.

                                                                                                                                    

According to a study under preparation in the Central Statistical Institute of Hungary (the final figures are still calculated) the number of Gypsies in Hungary in 2050 may reach one million.
Our remark: 
In case the shrinking of the total population continues the share of the Gypsy population may far exceed 10% of the total population in 2050.
If we do not have heart we should have brain to realise: everything else can be done with such a huge population, with such a significant sector of the population, except what is being done now in Hungary: neglect, taking away children from parents, abuse.
It is high time to come to sense!
And to appreciate their values!
Otherwise the antagonism may only deepen.