Valamivel  jobb

A kormánynak nem volt bátorsága bérbevenni 24 ócskavas harci gépet egybillió dollárért. Az a döntés született, hogy 24 gyakorlatilag új Grippent fognak bérelni. Még ez is feleslegesen nagy teher a nemzet nyakán, de valamivel jobb, mint amit várni lehetett. Könnyen követhettek volna el nagyobb marhaságot is.

Horthy-liget

Az ország történelmének egyik legsötétebb politikai alakját választották egy liget névadójául egyik falunkban. A múlt kúszik vissza.

Nekünk, jobboldali erőknek kell megmutatnunk Európának...

Ez a lényege annak, amit a magyar külpolitika egyik súlyos egyénisége mondott az európai jobboldali pártok találkozóján. Hihetetlen.

Ugyanez a bölcs úr kijelentette, hogy Magyarországon nincs baloldal. "Nekünk kell a baloldal szerepét is betöltenünk." - mondta. Hm, és mi van a közvéleménnyel. Közvélemény-kutatások szerint a szocialisták 4-6%-al vezetnek a Fidesz előtt.

Elefántok a porcelán-boltban

Más egyházak főpapjai is követik a római katolikus egyház egyik püspökének példáját és arra intik híveiket, hogy ne szavazzanak liberális erőkre a közelgő választásokon.

Zsidó asszony az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete

Biztos vagyok benne, hogy nem ok nélkül. Bölcs döntés.

Az Országimázs Központ (egyesek szerint Orbánimázs Központ)

Pénzügyi ellenőrzést kaptak. Egyetlen papírt nem találtak rendben, nincs szakképzett könyvelőjük, nem tartják be a törvényi előírásokat - ilyen állapotok uralkodnak a kormány egyik fontos(nak tartott) intézményében. Ki tudják találni a kormány és a hivatal vezetője reakcióját? Lehetetlen. "Rendbe fogjuk tenni a dolgokat, a rendetlenséget a munkánk úttörő jellege és a nemzetközi standard-ekhez igazodás (az ország törvényei és szabályai helyett?) okozta."

Az Európai Únió figyelmeztetése (Time, szeptember 17)

Az Európa Parlament figyelmeztette a belépésre váró országokat, hogy felvételük késhet, mivel nem rendeznek kulcskérdéseket. Magyarországtól a nőkkel való kereskedelem (!) meggátlását és a Roma kisebbség jogainak védelmét várják.

Ismét Csecsenföld (Time, mint fent)

"A konfliktus többtízezer emberéletet követelt 1991 óta."

Megjegyzésem: Ez az oroszok negyedik háborúja a csecsenek ellen. Az első három alatt százezrek pusztultak el és a nemzet (vagy ország) lakossága soha nem érte el az egymilliót. Figyeljenek fel ennek a horror-történetnek az arányaira.

A mindennapi szükségleti cikkek ára Magyarországon

Német barátaink töltöttek egy hetet Magyarországon. Azt mondják, az alapvető szükségleti cikkek ára duplája a németországinak, árfolyamon számolva. Ez kétségkívül túlzás. Amrita lányom azonban tavaly három hetet töltött az USA-ban, az idei év első három hónapját pedig Berlinben töltötte (ösztöndíjasként, mindkét alkalommal) és a véleménye hasonló. Szerinte a különbség mintegy 20%. A jövedelmek mindkét országban 8-10-szer magasabbak. Ez azt jelenti, hogy egy átlag magyar 10-15-ször él rosszabbul, mint az amerikaiak vagy németek. Egy európai államban. 11 évvel a neokapitalizmus győzelme után.