Hungary - Magyarország
Budapest fotók Mit is írhat az ember a szülőföldjéről?

Hosszasan rajzolgathatja a szépségeit, erényeit, dicsőséges, több, mint ezeréves történelmét, honfitársai nemes lelkét. Sorolhatnám. Hozzáállhat pesszimista módon, ecsetelheti, hogy a XV. századig hazáját Angliával, Franciaországgal, Spanyolországgal azonos szinten emlegették és aztán jöttek a törökök,  Habsburgok, németek, oroszok, fasizmus, kommunizmus, leigáztak, tönkretettek, kiraboltak minket. Hozzátehetném, hogy 14 éve szabaddá váltunk és azóta az önigázást, országrablást, gyűlölködést magas szinten űzzük. És íme: szegény országként kopogtatunk Európa kapuján.

Állítólag Fermitől ered a mondás, hogy a magyarok földöntúliak, annyi köztük a kimagasló zseni. Nem tudta talán vagy nem akarta hangsúlyozni, hogy akiket ő magyarként ismert, azok szinte kivétel nélkül magyar zsidók voltak, akikből 600 000 főt, asszonyostul, gyerekestül fasiszta kézre adtunk, hogy gázkamrában, krematóriumban végezhessék. Azt se tudhatta, hogy ha mi képviseljük a földöntúliakat, akkor nagyon kell félni azoktól, akik onnan jöhetnek, mert gyűlölet-méreggel átitatott fenevadak. Ami az öt évszázada folyó leépülési, megsemmisülési folyamatnak is a legfőbb oka.

Így látom a magyarságot, amelyik szült és amelyiknek tagja vagyok. Szomorú tagja. Mind kevésbé látom, Európában jobbra fordul-e a sorsunk, már oda is előre fröcsögtetjük a szennyeinket.

 

Bakonysárkány fotók
Balaton
Csopak
Tihany
Badacsony
Sopron
Kőszeg fotók
Veszprém fotók
Győr
Pécs
Villány
Harkány
Szeged
Kecskemét
Bugac
Eger fotók
Jósvafő fotók
Szilvásvárad fotók
Miskolc
Hortobágy
Debrecen
Nyíregyháza
Gyula
Pomáz
Szentendre
Visegrád fotók
Esztergom
Tata
Mór
Őrség fotók
Links

MagyarországHu

WWW honlapok Magyarországon

Magyarország térképe / Map of Hungary

Search Engine Colossus (Hungarian Search Engines)

HungaryTourism

Hungarian Wines

Hungary

GoToHungary